Kedves Látogató!
 

Önmagáról mindenkinek nehéz írnia, hiszen a saját életünkhöz, sorsunkhoz, személyiségünkhöz bensőséges kapcsolat fűz. Mire vagy kíváncsi, mennyit mondhatok el Neked, hogy türelmeddel, és őszinte érdeklődéseddel ne éljek vissza? Nem tudom!
A részletekkel nem terhelve, megpróbálom röviden életem eddigi folyását bemutatni.

Az életem mindig több szálon, párhuzamosan futott, egyszerre mindig több, életemet meghatározó hatás ért.
Gyerekkorom csendesen, szeretetben, és biztonságban telt. Nyiladozó értelmemet három fontos hatás alakította ebben az időben. Az első, Nagyszüleim falusi, gazdálkodó, bölcs, józan életmódja, amely a természet iránti szeretetemet, és tiszteletemet erősítette meg. Minden munkában részt vettem, az ültetésektől kezdődően az aratásig, az állatokról való gondoskodásig. A tudás, és a tapasztalat átadásának ez a gyakorlatias módja egész életemre kihatással volt, mert megtanultam általa, hogy mindent ki lehet próbálni, és megfelelő hozzáállással el lehet sajátítani.
A második hatás Édesanyám által érkezett az egészségügy, azon belül is a műtők atmoszférája révén. A beteg, elesett emberekkel való törődés, segítségnyújtás és a gyógyítás világa egész életemre kihatással lett.
A harmadik hatás Édesapám részéről a nagyipar volt. Soha nem felejtem el a nagykohók mellett, embertelen körülmények között dolgozó emberek izzadt, poros arcát, és büszke, csillogó szemét. A hatalmas hengerállványok, szabadalakító kalapácsok, sajtolók, a folyékony acél világa megfogott az erejével, a monumentalitásával. Gyermekként képes voltam órákig, félelemmel vegyes csodálattal bámulni ezeket a gépeket, s az azokat irányító embereket.
Ez a három hatás teljesen ellentétes egymással, az életnek teljesen más területeit érintik. Nem is tudtam magamban egységbe hozni őket, és ez igen nagy formáló erővel volt az életemre.
Gimnáziumi tanulmányaim mellett sorsformáló volt a sporttal való találkozás. 19 éves koromra már felkerültem az NB1 legjobb felnőtt röplabda csapatába. A sportnak köszönhetem kitartásomat, küzdő képességemet, és önbizalmamat. 11 évig sportoltam aktívan.

Hamar elkerültem a családi háztól, és váltam felnőtté. Megnősültem, és született egy Fiam.
Édesapám tanult, erős ember volt, igazi férfi, mindig szerettem volna megfelelni neki. Ezért is választottam a Miskolci Műszaki Egyetemet, és lettem fémalakító mérnök. Az egyetemnek és tanáraimnak köszönhetem, hogy megtanultam rendszerben gondolkodni, és azokat a módszereket, amelyekkel a rendszer elemei között működő erőket és összefüggéseket fel lehet deríteni. Minden későbbi tanulmányomban nagy hasznomra volt ez a fajta tudás. Az akkori rendszernek köszönhetően nagyon sok munkahelyen dolgozhattam, és tanulhattam meg ezt a gyönyörű szakmát. Már nem kívülről néztem a hatalmas gépeket és a munkásokat, hanem belecseppentem ennek a világnak a kellős közepébe. Mikor már elismert mérnök voltam, jó beosztással, fizetéssel, a kohászat Magyarországon tönkrement. Választhattam, hogy maradok egy vegetáló gyárban, vagy tovább lépek. Továbbléptem. Az akkoriban még ritkaságnak számító számítógépes tudásommal lettem számítástechnika oktató. 10 évet tanítottam programozást, rendszertechnikát, és térinformatikát Budapest egyik legjobb számítástechnikai középiskolájában a Neumann János középiskolában, majd utána léptem tovább a főiskolák és az egyetemek felé. Jelenleg Gödöllőn a Szent István Egyetemen oktatok számítógépes grafikát, animációt, internetet.


Ez volt életem egyik szála. Vele párhuzamosan indult a természetgyógyászat, a keleti gyógyászattal való megismerkedés, amit Dr. Danis György pszichiáternek köszönhetek, aki elsők között végezte el Kínában az akupunktúrát Magyarországról, s teremtette meg itthon a szakmai alapjait. Együtt készítettük el Magyarországon az első akupunktúrás programot. Mellette ismerkedtem meg a keleti gyógyászattal, a hipnózissal, és még nagyon sok mindennel. Az egész életemre kihatással volt a mellette megszerzett tapasztalat, hogy mire képes az emberi test, az elme, és egy gyógyító ember tudása. Örök példaképként hordozom magammal Őt szakmai tudásáért, és emberi magatartásáért egyaránt. Aztán a rendszerváltozás után elvégeztem minden elérhető, természetgyógyászattal, és spiritualitással foglalkozó tanfolyamot, majd hivatalosan is természetgyógyász lettem. Évekig dolgoztam egy csodálatos doktornővel, Dr Rados Máriával, mint természetgyógyász. Hihetetlen szakmai tudással, tapasztalattal, és érzékkel végezte háziorvosi munkáját. Közösségéért végzett munkájában mindig bátran és vakmerően küzdött az igazságért ebben a korrupciós világban. A következő meghatározó tanító az életemben Gordana Babinszki volt, akinek a shiatsu masszázst, az ember energetikai rendszerével kapcsolatos ismereteket, a buddhizmussal való megismerkedést, és a szellemi vezetőmmel való találkozást köszönhetem. Sokat köszönhetek még Dr. Nagy Géza gyógynövény, Dr. Taracközi István kiropraktika, Kun István Reiki és rebirthing tanfolyamainak.
A harmadik szál a művészettel való kapcsolatom. Mindig is belső igényem volt arra, hogy fessek, faragjak, írjak, alkossak. Sokáig csak magamnak és az íróasztalfióknak készültek az alkotásaim, útkeresésként szolgáltak és mintegy terápiaként így vezettem le a felgyülemlő feszültségeket magamból. A művészek világába elég későn léptem be. Hummel Rozália vezetett be a spirituális festészet fantasztikus világába, gyönyörű és gazdag élményekben volt részem mellette.
A máig is tartó kapcsolat Bodor Judit sokoldalú művésznővel az anyagok világába vezetett el, az anyag kifejező erejével ismerkedhettem meg általa. Judittal folyamatosan és közösen dolgozunk a mandalák titokzatos, mély értelmének a kibontásában.

Lassan gyűlt a saját tapasztalat, és tudás, majd mikor elkezdett feszíteni, elkezdtem továbbadni a megszerzett ismereteimet, jelenleg shiatsu, és mandala tanfolyamokat tartok.

Lassan életem párhuzamos szálai kezdenek egybe futni, s lassan kezdem megtapasztalni, megérteni, hogy mit is jelent az egység, hogy mit is jelent az, hogy minden, mindennel összefüggésben, kapcsolatban van.
Sokat köszönhetek a Testvéremnek, aki mindig megértett, támogatta, és segítette különc útjaimat, az Élettársaimnak, akik személyes életükkel, szeretetükkel, odaadásukkal, őszinteségükkel alakították, formálták, segítették személyiségemet és a lelkemet.

Köszönöm a figyelmedet! Remélem egyszer én is, meghallgathatom majd a Te életed történetét.

 

Kiss Gábor