A TAVASZ MANDALÁI
 

 

Egy kis csend, egy kis figyelés, hogy ellessük a természet pici virágától a tavasz végtelenül egyszerű üzenetét.

 

 

Itt a tavasz! A tél, a bezárkózás, a befelé fordulás után itt van az újjászületés, a kiáradás, a fejlődés lehetősége. Ami télen, belül megérett, az most kihajt, és megvalósul a külső világban. Rohanó időnkben, próbáljunk meg egy picit megállni, csendben lenni, és csak figyelni a természetre, ahogy lüktet, megújul, és növekszik folyamatosan bennünk és körülöttünk egyaránt.

A tavasz a rügypattanás, kifejlődés, a virágbaborulás, a nyitás ünnepe. Erre az időszakra jellemző a kezdeti, hatalmas erejű energia kitörés, amivel a természet megmozdul, és felébred téli álmából. A tavasz energiája élénkítő, aktiváló, szabadon folyó kreatív energia.
Most van itt az ideje a szerelemnek, a párválasztásnak, az udvarlásnak, és minden új vállalkozásnak életünk bármely területén.
Most kell sokat kinn lenni a jó levegőn, és mozogni, és vidáman nevetni, és nagyokat enni, hogy szervezetünk regenerálódjon, és megerősödjön.

Egy kis csend, egy kis figyelés, hogy ellessük a természet pici virágától a tavasz üzenetét.

Közben gondolkozzunk el, hogy az elvetett, apró kis magból a vékony pici hajtás hogyan szökken szárba, és virágba millió veszély közepette. Milyen hatalmas gondviselés vigyázz arra, hogy felnőhessen. 
Gondolkozzunk el, hogy ezen a télen milyen tulajdonságok, tervek, célok fogantak meg bennünk, és indultak növekedésnek ezen a tavaszon, és fognak kiteljesedni a nyáron.

Engedjük, hogy a tudatalattiban megérett új személyiségjegyek, tulajdonságok, és belső erőforrások utat találhassanak a személyiségünk felé, beteljesítve sorsunkat.

 

Tavaszi erő és dinamika mandalája.

 

A sárgabarack virágok az első virágok között nyílnak. Tudjuk, hogy nem erre az éghajlatra valók, s a tavaszi fagyok szép, és érzékeny virágaikat mind elpusztíthatja, de a sárgabarackfák minden tavasszal, a veszély ellenére is dús, pompázatos virágba borulnak, mert szívüknek engedelmeskednek.

 

Ez a tulipános mandala a mandala lényegéről szól. Arról, hogy a tudatalattiban kifejlődtek a bimbók, s már csak arra várnak, hogy kinyílhassanak a személyiség virágos kertjében.

 

Ez a mandala a húsvéti tojásfestésről, a gyermeki, őszinte, tiszta, nyílt önkifejezésről, kreatív alkotásról szól.

 

Ez a mandala a jó kedv, a tánc, a pörgés, a forgás, az összefogás, a gyermeki boldogság mandalája.

 

Vissza   Főoldal